MEAL…Segurança
Alimentar – Sumários 2008/2009
Sumário das aulas leccionadas por
Aula |
Data |
Sumário |
Apontamentos |
1 |
17/03/09 |
Funcionamento da unidade
curricular Distribuição de artigos
pelos alunos |
|
2 |
24/03/09 |
Apresentação dos artigos
pelos alunos Discussão sobre os artigos
apresentados Wallace, C. e Williams, T., 2001. Pre-Requisites: a help or hindrance
to HACCP? Food Control 12, 235-240- Walker, E., Pritchard, C e Forsythe, S., 2003. Hazard Analysis
Critical Point and prerequisite programme implementation in small and medium
size food businesses. Food Control 14. 169-174 Bas, M, Yuksel, M. e Çavusoglu,
T, 2007. Difficulties and barriers for the implementation of HACCP and food
safety systems in |
|
3 |
31/03/09 |
Apresentação dos artigos
pelos alunos Discussão sobre os artigos
apresentados Taylor, E.
, 2001. HACCP in small companies: Benefit or burden?.
Food Control 12, 217-222. Sperber, W.H., 1998. Auditing
and verification of food safety and HACCP. Food Control 9, 157-162. Henroid, D e Sneed, J.,
2004. Readiness to implement Hazard Analysis and Critical Point (HACCP)
Systems in Iowa Schools. Journal of the American Dietetic Association,
104(2), 180-185. |
|
4 |
14/04/09 |
Apresentação dos artigos
pelos alunos Discussão sobre os artigos
apresentados Untermann, F.1999. Food safety
management and misinterpretation of HACCP. Food Control 10,161-167. Henson, S., Holt, G. e Northen, J., 1999. Costs and benefits of implementing
HACCP in the |
|
5 |
21/04/09 |
Apresentação dos artigos
pelos alunos Discussão sobre os artigos
apresentados Ma. Patricia V. Azanza *, Myrna Benita V.
Zamora-Luna, 2005. Barriers of HACCP team members to guideline
adherence. Food Control 16 (2005) 15–22 Eunice Taylor, Lee, J.A and Hathaway, S. C., 1998. The challenge of designing valid HACCP
plans for raw food commodities. Food Control, Vol. 9, No. 2-3, pp. 111-117. |
|
6 |
28/04/09 |
Preparação das
apresentações das próximas aulas |
|
|
05/05/09 |
Queima das Fitas |
|
7 |
12/05/09 |
Apresentação dos artigos
pelos alunos Discussão sobre os artigos
apresentados |
|
8 |
19/05/09 |
Apresentação dos artigos
pelos alunos Discussão sobre os artigos
apresentados |
|
- |
20/05/09 a
10/07/09 |
Desenvolvimento do trabalho
final pelos alunos |
|
|
30/07/09 |
|
Última actualização: 10-03-11