MEAL…Segurança Alimentar – Sumários 2008/2009

Sumário das aulas leccionadas por João Freire de Noronha

Aula

Data

Sumário

Apontamentos

1

17/03/09

Funcionamento da unidade curricular

 

Distribuição de artigos pelos alunos

 

2

24/03/09

Apresentação dos artigos pelos alunos

Discussão sobre os artigos apresentados

 

Wallace, C. e Williams, T., 2001. Pre-Requisites: a help or hindrance to HACCP? Food Control 12, 235-240-

 

Walker, E., Pritchard, C e Forsythe, S., 2003. Hazard Analysis Critical Point and prerequisite programme implementation in small and medium size food businesses. Food Control 14. 169-174

 

Bas, M, Yuksel, M. e Çavusoglu, T, 2007. Difficulties and barriers for the implementation of HACCP and food safety systems in Turkey. Food Control 18, 124-130.

 

3

31/03/09

Apresentação dos artigos pelos alunos

Discussão sobre os artigos apresentados

 

Taylor, E. , 2001. HACCP in small companies: Benefit or burden?. Food Control 12, 217-222.

 

Sperber, W.H., 1998. Auditing and verification of food safety and HACCP. Food Control 9, 157-162.

 

Henroid, D e Sneed, J., 2004. Readiness to implement Hazard Analysis and Critical Point (HACCP) Systems in Iowa Schools. Journal of the American Dietetic Association, 104(2), 180-185.

 

 

4

14/04/09

Apresentação dos artigos pelos alunos

Discussão sobre os artigos apresentados

 

Untermann, F.1999. Food safety management and misinterpretation of HACCP. Food Control 10,161-167.

 

Scott, Virginia N., 2005. How does industry validate elements of HACCP plans? Food Control 16, 497–503.

 

Henson, S., Holt, G. e Northen, J., 1999. Costs and benefits of implementing HACCP in the UK dairy processing sector. Food Control 10, 99-106.

 

 

 

5

21/04/09

Apresentação dos artigos pelos alunos

Discussão sobre os artigos apresentados

 

Ma. Patricia V. Azanza *, Myrna Benita V. Zamora-Luna, 2005. Barriers of HACCP team members to guideline adherence. Food Control 16 (2005) 15–22

 

Eunice Taylor, 2008. A new method of HACCP for the catering and food service industry. Food Control 19 (2008) 126–134

 

Lee, J.A and Hathaway, S. C., 1998. The challenge of designing valid HACCP plans for raw food commodities. Food Control, Vol. 9, No. 2-3, pp. 111-117.

 

 

6

28/04/09

Preparação das apresentações das próximas aulas

 

05/05/09

Queima das Fitas

 

7

12/05/09

Apresentação dos artigos pelos alunos

Discussão sobre os artigos apresentados

 

 

8

19/05/09

Apresentação dos artigos pelos alunos

Discussão sobre os artigos apresentados

 

 

-

20/05/09 a 10/07/09

Desenvolvimento do trabalho final pelos alunos

 

 

30/07/09

 

Pauta

[Voltar]

Última actualização: 10-03-11