Comunicações
[Posters] [Comunicações Orais]
Comunicações orais
Noronha, João Freire. 2005. HACCP – Conceitos gerais e aplicação na produção alimentar. Orador Convidado. IV Fórum Nacional de Apicultura, 17 de Setembro de 2005, Lousã.[resumo]
Noronha, João Freire de, 2005. Implementação do HACCP em queijarias de pequena dimensão. Orador convidado. Seminário sobre o Processamento e Caracterização de Queijo de Cabra. Faculdade de Engenharia dos Recursos Naturais. Universidade de Faro, 31 de Maio de 2005.
Noronha, João Freire, 2004. Identificação e selecção de descritores para o desenvolvimento de um perfil sensorial para requeijão. Apresentação oral no IV Seminário do Comité Nacional do Leite - Novos Rumos para o Sector Leiteiro. ESAC, 19 e 20 de Novembro. [resumo]
Noronha, J., 2004. "Queijo Serra da Estrela". Apresentação oral no "Workshop on “typical” products: perception and consumption" na Conferência A Sense Of Identity European Conference On Sensory Science Of Food And Beverages. Florença, Setembro de 2004.
Noronha, João Freire de, 2004. Implementation
of HACCP in Very Small Businesses. Oral presentation at the conference Food
Science and Biotechnology in Developing Countries, June, 20-23,
Noronha, J., Stoforos, N.G, Van Loey, A., Hendrickx,
M. and Tobback, P. New developments in the optimisation of surface quality
during in-pack sterilisation of foods. Oral presentation at the "9th World
Congress of Food Science and Technology", July 30-August 4, 1995.
Stoforos, N.G, Noronha,
J., Hendrickx, M. and Tobback, P. Thermal process evaluation through
physical-mathematical techniques. Oral presentation at the "9th World
Congress of Food Science and Technology", July 30-August 4, 1995.
Stoforos, N.G, Noronha,
J., Denys, S., Hendrickx, M. and Tobback, P. Progress in procedures for
designing thermal processes of foods. Oral presentation at COST 93/7 seminar,
May 8-10,
Noronha, J., Van Loey, A., Hendrickx, M. and
Tobback, P. Alternative algorithms for evaluation of
process deviations in batch-type sterilisation processes. Oral presentation in 'Food
Processing Automation Conference III', February 9-12, 1994,
Hendrickx, M., Maesmans,
G., De Cordt, S., Noronha, J., Van Loey, A., Willocx, F. and Tobback, P.
Kinetic phenomena and the assessment of thermal processing of foods. Oral
presentation at COSEMI 93/4, November 18-19, 1993,
Van Loey, A., Fransis, A.,
Hendrickx, M., Noronha, J. and Tobback, P. Kinetics of sensory changes
of vegetables and its use in optimizing in pack thermal processing. Oral
presentation at COSEMI 93/4, November 18-19, 1993,
Hendrickx, M., Maesmans,
G., De Cordt, S., Noronha, J., Van Loey, A., Willocx, F. and Tobback, P.
Advances in process modelling and assessment : the physical mathematical
approach and product history integrators. Oral presentation at 'Process
optimization and minimal processing of foods' Workshop, September 20-23,
Van Loey, A., Noronha,
J., Hendrickx, M., and Tobback, P. The optimization of product quality
during thermal processing : a case-study on white Beans in brine. Oral
presentation at 'Process optimization and minimal processing of foods'
Workshop, September 20-23,
[Comunicações Orais] [Posters]
Posters
Santos, Carmen; Ramos, Elisabete e Noronha, João, 2005. Elaboração de uma lista de descritores para Requeijão. Poster apresentado no 7º Encontro de Química dos Alimentos, 13-16 de Abril 2005, Viseu [resumo]
Santos, C. e Noronha J. , 2004. Development of a Sensory Profile for "Requeijão" (curd cheese). Apresentação na forma de póster na conferência A Sense of Identity European Conference On Sensory Science Of Food And Beverages. Florença, Setembro de 2004. [resumo]
Correia, A.C. ; Jordão, A.M. ; Noronha, J. , 2004. Sensory Characterisation and Evaluation of Traditional Portuguese Cheeses. Apresentação na forma de póster na conferência A Sense Of Identity European Conference On Sensory Science Of Food And Beverages. Florença, Setembro de 2004. [resumo]
Noronha, J. 2004. AGRO 243. Caracterização sensorial de
queijos e requeijão elaborados a partir de leites de ovinos e caprinos da
região centro. Aplicação ao queijo de serra velho e requeijão. PO AGRO 8.1.
- Semana Tecnológica da Agricultura e Floresta.
Noronha, J. 2004. AGRO 44- Aplicação da
metodologia HACCP na fileira dos lacticínios. Da produção de leite à produção
de queijo e requeijão. PO AGRO 8.1. - Semana Tecnológica da Agricultura e
Floresta.
F. Guimarães, C.
Nobre, M.L., Freire de Noronha, J. e do Rosário Bronze, M., 2001. Relacionamento entre a análise sensorial de conservas de patés de sardinha realizada por um painel treinado e realizada por um painel de consumidores, em "Qualidade, Segurança e Inovação", Actas do 5º Encontro de Química dos Alimentos, Escola Superior de Biotecnologia da Universidade Católica Portuguesa, Porto, Maio de 2001.
Miguel, L., Noronha, J. e Bronze, M.R., 2000. Desenvolvimento de uma
lista de termos (atributos) para a caracterização sensorial de conservas de
patés de sardinha, publicado no Livro de Resumos do XIV Encontro Luso-Galego de
Química, Universidade do Minho, Campos do Gualtar, Braga,
Margalho, C., Nabais, R. Pereira C. e Noronha, J. , 1997. Análise de componentes principais aplicado à avaliação físico-química e sensorial de queijo Serra da Estrela. Poster apresentado no 3º Encontro de Química dos Alimentos, Faro.
Noronha, J., Van Loey, A., Hendrickx, M. and
Tobback, P., 1993. Simultaneous optimisation of surface quality for three
components during the sterilisation of conductive heating foods using constant
and variable retort temperature profiles. Poster presented in 'Food
Preservation 2000', October 19-21, 1993, US Army Natick Research, Development
and Engineering Center Natick, Massachusetts, USA
[Posters] [Comunicações Orais]
Última actualização 22-01-08
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